TOP 10 najgorih pojačanja Barce

Ovo su najgora pojačanja Barcelone u historiji

E. Čaušević

Barcelona je u posljednjih dvadesetak godina jedna od najboljih ekipa na svijetu, ali je i katalonski tim imao velikih promašaja kada su u pitanju zvučna pojačanja.

Katalonska ekipa u svojoj historiji imala je odličnih pojačanja, ali bilo je i onih koji su u potpunosti razočarali. Prije 15-tak godina Barcelona je napravila možda i najveće greške, te je novac "bacala" na fudbalere koji su otišli pognute glave.

Nakon toga promijenio se sistem rada u Barceloni, te su se Katalonci okrenuli domaćim igračima. Ipak, listu najgorih igrača u historiji Barcelone navijači ove ekipe ne mogu zaboraviti.

10. Alex Song

Kamerunac je u Barcelonu stigao iz Arsenala, ali nikada nije uspio da opravda uloženi novac. Song je većinom igrao na posudbama, a katalonska ekipa je ovog ljeta odlučila da neće produžiti ugovor. On je tako postao jedan od igrača u kojeg nije pametno uložen novac.

9.Juan Roman Riquelme

Mnogi bi će se začuditi otkud Riquelme na ovoj listi, a oni mlađi vjerovatno ne znaju ni da je Argentinac nekada nosio dres katalonske ekipe. Riquelme nije imao previše šansi za dokazivanje, a nakon što su shvatili da previše usporava igru ekipe, čelnici kluba odlučili su da ga se riješe. Riquelme je na kraju u Villarrealu pružao nezaboravne partije.

8. Mark Overmars

Legendarni holandski fudbaler je u nizu igrača koji su iz Arsenala došli na Nou Camp. Overmars je stigao u Barcelonu kako bi navijači zaboravili na bolni odlazak Luisa Figa, ali nije uspio da ostavi neki dublji trag. Overmars je veoma rano otišao u penziju.

7. Robert Prosinečki

Nekadašnji hrvatski fudbaler jedan je od rijetkih koji je nastupao i za Barcelonu i Real Madrid. Ipak, imao je velikih problema pa nikada nije uspio da se dokaže u dva najveća kluba na svijetu. Navijači Barce i za njega smatraju da je veliki promašaj katalonske ekipe.

6. Rustu Recber

Legendarni turski golman pažnju na sebe skrenuo je sjajnim partijama na Svjetskom prvenstvu 2002. godine. Tog ljeta stigao je u Barcelonu, ali je nakon samo jedne sezone napustio klub. Navijači ga pamte po nevjerovatnim greškama na utakmicama.

5. Gaizka Mendieta

Mendieta je najbolje dane svoje karijere proveo u Valenciji i u to vrijeme bio je jedan od najboljih veznih igrača na svijetu. Nakon Valencije igrao je u Laziju, te je potom stigao u Barcelonu. Ipak, nije bilo ni blizu forme iz Valencije pa se nije dugo zadržao u katalonskom klubu.

4. Maxi Lopez

Argentinski napadač je bio velika nada Barcelone kada je stigao u ovaj klub. Imao je dosta prilike za dokazivanje, ali nikada nije uspio da je iskoristi. Navijači nikada nisu razumjeli zašto je doveden, a njegovi nastupi nisu ništa pomogli da oni promijene svoje mišljenje.

3. Ricardo Quaresma

Da, i Quaresma je nekada nosio dres Barcelone. I on je također bio igrač koji je mnogo obećavao, ali nikada nije dostigao očekivani nivo. Čelnicima Barcelone najviše je smetala njegova sebičnost na terenu pa se zbog toga nije dugo zadržao u ovoj ekipi.

2. Douglas

Brazilac je "frišak" na ovoj listi s obzirom da je u Barcu stigao prije dvije godine. Navijačima katalonske ekipe ni dan danas nije jasno kako je Douglas stigao u ovaj klub, te kako se na Nou Campu uspio zadržati čak dvije godine.

1. Zlatan Ibrahimović

Navijači katalonske ekipe za najgore pojačanje u historiji kluba izabrali su Zlatana Ibrahimovića. Šveđanin je u Barci proveo samo jednu sezonu i to najviše zahvaljujući Pepu Guardioli s kojim se bio u svađi. Barca je na njega potrošila 50 miliona eura, te je Samuel Eto'o otišao u suprotnom pravcu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.