Desni bočni Mladosti za SportSport.ba

Galić: Velika nam je čast imati Musemića za trenera

Dino Kurbegović

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja sjajno igraju u ovoj sezoni Premijer lige BiH. Nakon što su u historijskoj prvoj sezoni u najjačem rangu takmičenja u našoj zemlji na veliko iznenađenje osigurali opstanak, u ovoj sezoni nastavili su s dobrim igrama. Devet utakmica izabranici Ibre Rahimića su imali bez poraza, a onda su nesretno u 10.kolu poraženo od Zrinjskog u Mostaru rezultatom 2:1, iako su sigurno zaslužili najmanje remi.

Nakon utakmice trener Mladosti Ibro Rahimić nagovijestio je svoj odlazak u Velež, a nakon i zvaničnog odlaska jučer, poznato je i ime novog stratega, koji bi klub iz Kaknja trebao voditi do kraja sezone. Riječ je o iskusnom stručnjaku i jednom od najboljih trenera u našoj zemlji Husrefu Musemiću, koji je preuzeo kormilarenje ekipom Mladosti.

To je svakako dokaz kvalitetnog rada u klubu, posebno predsjednika Mensura Mušije, koji je alfa i omega ovog kluba. Oduševljeni novim trenerom su i igrači, a jedan od njih je i desni bočni Marin Galić, koji se nada da će s novim trenerom nastaviti s postizanjem dobrih rezultata.

"Moram prije svega iskazati veliko hvala našem bivšem šefu Ibri Rahimiću, koji je odlično vodio ekipu, te je sa svakim igračem imao veoma dobar odnos i više od prijateljskog. Njegovu odluku da pomogne Veležu poštujemo i naravno da mu želimo svi najbolje u nastavku karijere. Kada je u pitanju imenovanje Husrefa Musemića za našeg novog trenera, moram kazati da smo svi oduševljeni i da nam je velika čast što ćemo imati na klupi jednog od najboljih trenera u našoj zemlji.Nadam se da će novi trener nastaviti, gdje je stao prošli, te da će Mladost i dalje biti u vrhu tabele" ističe Galić.

Naredno kolo donosi komšijski derbi, protiv ove sezone veoma lošeg zeničkog Čelika.

"Svjesni smo kakva nas utakmica očekuje, sigurno da neće biti lagano. Čelik je u rezultatskoj krizi, te će sigurno protiv nas željeti da prekinu crni niz i krenu s boljim rezultatima. Bez obzira na sve ne smijemo da podcijenimo narednog protivnika, to je komšijski derbi, biće sigurno mnogo njihovih navijača i ne smijemo dozvoliti kiks na domaćem terenu.Mi idemo na pobjedu, te se nadam da ćemo s nova tri boda zaboraviti na nesretni poraz u Mostaru" ističe Galić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po izvještajima i ocjenjivanjima portala SportSport.ba, ovaj 21-godišnjak kotira trenutno kao najbolji desni bočni u ligi.

"Zahvaljujem se na povjerenju, od devet utakmica, bio sam pet puta u timu kola što je za mene svakako velika obaveza da i dalje nastavim s dobrim igrama. Stvarno sam zadovoljan igrama u ovoj sezoni, Mladost je odlična sredina za napredovanje i dolazak u Kakanj je za mene pravi potez", kazao je za SportSport.ba Marin Galić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.