Defanzivac Čelika Anes Duraković za SportSport.ba

"Utakmica protiv Mladosti nam je od presudnog značaja"

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon 10.kola drže začelje tabele s osvojenih pet bodova. Zeničani igraju najgoru sezonu u novijoj historiji i biće pravo čudo, ako ove sezone izbore opstanak u Premijer ligi. 

Mnoge stvari sigurno da će biti poznate nakon naredna dva kola. Izabranici trenera Ive Ištuka imaju dva gostovanja, prvo u Kaknju kod Mladosti, pa zatim nakon toga u Travniku kod Metalleghe-a. Te dvije utakmice svakako će odlučiti o sudbini crno-crveni u ovoj sezoni, a toga su svjesni i nogometaši Čelika, koji se ozbiljno pripremaju za prvu utakmicu, koja je u petak u Doboju kod Kaknja.

Zeničani nemaju više pravo na kiks i moraju početi osvajati bodove, ako žele zadržati priključak za Metallegheom i Vitezom, koji se nalaze na mjestima koja i sljedeće sezone garantuju nastup u Premijer ligi. Od svih negativnih stvari u i oko kluba, desila se i jedna pozitivna u ovoj sezoni. Mladi 19-godišnji defanzivac Anes Duraković dolaskom Ive Ištuka na klupu Čelika, dobio je šansu da pokaže svoje kvalitete. Generalna ocjena svih ljubitelja nogometa, jeste da je u dvije posljednje utakmice u kojima su crno-crveni poraženi bio jedan od najboljih pojedinaca.

S ovim mladim igračem razgovarali smo u vezi naredne utakmice protiv Mladosti, te svoje igre u posljednjim utakmicama.

"Biće nema veoma teško protiv Mladosti, oni su odlična ekipa, koja igra dosta čvrsto i čeka grešku protivnika.Imaju mladu ekipu, koja ove sezone igra sjajan nogomet što se vidi i po rezultatima. Mi moramo biti maksimalno skoncentrisani, te pokušati kazniti svaki propust u odbrani Mladosti. Evidentno je da smo u rezultatskoj krizi, ali vjerujem da bi jedan dobar rezultat okrenuo mnogo toga u našu korist. Utakmica protiv Mladosti nam je od presudnog značaja jer nemamo više pravo na kiks. Mnogo smo bodova prosuli, ali u posljednjim utakmicama jednostavno nismo imali sreće. Nadam se da će i nas sreća pomilovati u narednim utakmicama, te da ćemo osvojiti što više bodova i priključiti se Vitezu i Metallegheu u toj borbi za opstanak" ističe Duraković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ove sezone već ima upisana tri nastupa u Premijer ligi, te jedan u okviru Kup-a.

"U protekle dvije utakmice šef mi je ukazao šansu da nastupim, nadam se da sam svojim igrama i odnosom opravdao povjerenje. Igrao sam na poziciji desnog beka, moja prava pozicija je stoper, ali uvijek sam spreman odigrati gdje god me trener stavi, tako da sam i prije znao pokrivati više pozicija u ekipi. Nadam se da ću svojim radom na treninzima i na utakmicama zavrijediti povjerenje šefa i postati standardni igrač u ekipi" kazao je za SportSport.ba Anes Duraković, jedan od rijetkih mladih igrača koji je dobio šansu, ali je i maksimalno opravdao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.