Povratak kući

Real kupio Granera

Adnan Beganović

Real Madrid kupio je još jednog igrača, ali ovaj put se ne radi o spektakularnom transferu. Naime, Kraljevi su u svoje redove doveli veznjaka Getafea, Estebana Granera, a transfer je iznoosio 4 miliona eura.

Granero se zapravo vraća kući, jer je u Realu započeo karijeru, a 2007. godine prodan je Getafeu za 2.5 miliona eura. Prilikom prodaje ovog igrača Real se osigurao pravom prvootkupa, pa nije postojala opasnost da Granera kupi neko drugi.

U dresu Getafea ovaj veznjak odigrao je ukupno 80 utakmica i pritom zabio 14 golova, a u periodu od 2007. do 2009. godine 10 puta je nastupao za mladu španjolsku reprezentaciju, te postigao dva pogotka.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.