Zbog tri žuta kartona

Mladost protiv Krupe bez Gorana Brkića

Dino Kurbegović

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja u narednom kolu Premijer lige ponovo će na svome terenu dočekati ekipu Krupe. Biće to duel dvije ekipe, koje igraju sjajno ove sezone. Krupa i Mladost imaju po 18 bodova i dijele drugo mjesto na tabeli.

Sigurno je da se očekuje jedna otvorena i dobra utakmica u subotu u Kaknju, a imperativ pobjede sigurno je na strani Mladosti, kojoj je cilj u ovoj sezoni da uđu u Ligu za prvaka, dok je Krupi osnovni cilj opstanak u ligi, iako su sada znatno iznad toga i niko ih ne vidi u borbi za opstanak u Premijer ligi.

Kakanjci će imati otežavajuću okolnost jer će zbog tri žuta kartona biti lišeni usluga ponajboljeg igrača i najboljeg strijelca ekipe u ovoj sezoni Gorana Brkića. Ovaj sjajni veznjak u 11 utakmica u ovoj sezoni postigao je već pet golova i sigurno da će mnogo nedostajati ekipu protiv Krupe.

Ostali igrači su u konkurenciji, a Brkića bi u veznom redu trebao zamijeniti Bošković, koji se ove sezone nije baš naigrao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.