Gabriel Heinze želi ostati u Madridu

Saradnja dva kluba

Dogovor Olympiquea i Reala

Španski Real Madrid i francuski Olympique iz Marseillea postigli su dogovor o prelasku argentinskog igrača Gabriela Heinzea.

Kako piše dnevnik Marca dva klubasu postigla dogovor, ali sada preostaje najsloženiji dio - «uvjeravanje igrača».

Heinze je jedan od prioriteta u odbrani novog trenera francuskog viceprvaka, ali je Argentinac, koji je iz PSG-a prešao u Manchester United, planirao ostati i ovu sezonu u Madridu.

Real, koji je ovo ljeto doveo dosta skupih pojačanja (Kaka, Cristiano Ronaldo, Albiol, Benzema), a slabo prodavao (Saviola, Javi Garcia) prioritetom je proglasio odlazak nekih igrača prije početka sezone, 29. avgusta.

Osim Heinzea problem se pojavio i kod Klaasa Jana Huntelaara koji je u srijedu odbio ponudu Stuttgarta vrijednu 18 miliona eura.

Istovremeno mediji javljaju da je igrač Getafea Esteban Granero spreman za povratak u Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.