Modričani jači nego prošle godine

Modriča uoči početka Premijer lige BiH

Ćurguz se nada dobroj sezoni

Modriča Maxima je prije dvije godine bila prvak Premijer lige BiH. Ništa u ovome ne bi bilo čudno da se prvaci prošle sezone nisu jedva spasili od ispadanja iz elite.

Da nisu slavili u gostima nad Orašjem (2:0), nekoliko kola prije kraja danas bi «uljari» bili članovi Prve lige.

Prema riječima trenera Modriča Maxime, Zorana Ćurguza, tamni oblaci nad Modričom su se razišli i njegovi izabranici naredne sezone jurišaće ponovo na vrh.

»Imamo dobru ekipu. Vrijedno smo radili, kvalitetno obavili pripreme i znatno se pojačali u odnosu na raniju sezonu. No, najvažnije je da se klub reorganizovao. Stvari su postavljene na svoje mjesto i naše ambicije o gornjem dijelu tabele nisu bez temelja», istakao je Ćurguz.

Trener «uljara» kao moguće kandidate u borbi za vrh vidi sljedeće ekipe:

«Najveće šanse da prvi prođu kroz cilj imaju Zrinjski, Široki Brijeg, Sarajevo i Borac. Onaj ko bude imao dobru logistiku moći će računati na dobre rezultate. Mi jednostavno ne smijemo dopustiti da dođemo u situaciju kao prošle godine kada smo se grčevito borili za opstanak», naglasio je Ćurguz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.