Porzugalac odbio ponudu Barce

"Zbog Dortmunda odbio sam i Barcelonu"

Endin Čaušević

Fudbaleri Borussije Dortmund proteklog vikenda slavili su na gostovanju protiv HSV-a sa 5:2.

Dortmund je konačno uspio ostvariti pobjedu u domaćem prvenstvu, a igrači ove ekipe to su uradili u stilu. Nakon meča igrač Dortmunda, Raphael Guerreiro, dao je zanimljivu izjavu za njemačke medije u kojoj je otkrio koje ponude je imao ovg ljeta.

Guerreiro je pažnju na sebe skrenuo sjajnim igrama u dresu Portugala na Evropskom prvenstvu ovog ljeta, a nekoliko sedmica nakon finala potpisao je za Dortmund. Ipak, Portugalac je izjavio da je zbog ovog kluba odbio i veliku Barcelonu.

"Istina je da sam imao ponudu Barcelone, ali sam na kraju izabrao Dortmund. Teško je reći ne tako velikom klubu, ali sam nekako osjećao da je odlazak u Dortmund za mene najbolji potez. Želim igrati u prvoj postavi i znam da je to nemoguće u Barceloni. Bit će vremena za velike transfere još uvijek sam na početku karijere", rekao je Gurreiro.

Ovaj 22-godišnji portugalski fudbaler dodao je da je prošle godine imao ponudu PSG-a, ali da je ipak odlučio ostati u Lorientu. Gurreiro je brzo izborio mjesto u startnoj ekipi Dortmunda što mu je bio primarni cilj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.