Završni turnir u Londonu

Maratonski meč u Londonu, Murray u finalu

Edmir Škorić

Andy Murray je u prvom polufinalu Završnog turnira u Londonu, u tri seta, pobijedio Miloša Raonića (5:7, 7:6, 7:6).

U prvih 10 gemova prvog seta nije bilo brejkova, da bi u 11. gemu Raonić poprilično lako oduzeo servis Britancu, potom odservirao sigurno za vodstvo u setovima.

Po jedan brejk na obje strane u drugom setu, a u taj-brejku Murray stiže do izjednačenja i odvodi meč u treći, odlučujući set.

U posljednja četiri gema trećeg seta čak četiri brejka. Murray je servirao za pobjedu i finale kod rezultata 6:5, ali uporni Kanađanin je izvukao taj-brejk.

Uslijedila je velika borba, a Britanac je na kraju stigao do finala. U drugom polufinalu večeras se sastaju Novak Đoković i Kei Nishikori.

Završni turnir u Londonu, finale:

Murray - Raonić 2:1 (5:7, 7:6, 7:6)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.