Trener Čelika Ivo Ištuk najavljuje pobjedu protiv Želje

Danas na programu 1. kolo Premijer lige

Duel starih rivala na Bilinom polju

Današnjim susretima počinje nova sezona u Premijer fudbalskoj ligi Bosne i Hercegovine. Danas je na programu šest utakmica, Sarajevo i Sloboda igraju sutra, dok je meč između Širokog i Slavije odgođen.

U današnjim susretima sastaju se: Velež – Travnik, Laktaši – Borac, Leotar – Rudar, Zvijezda - Zrinjski (ovi susreti počinju u 17:30), dok će u večernjem terminu od 20:30 sati snage odmjeriti Olimpik – Modriča, a derbi dana igra se na stadionu Bilino polje, gdje će Čelik dočekati sarajevski Željezničar.

Najviše pažnje prvog dana nove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine svakako privlači dvoboj izmedu Čelika i Željezničara na Bilinom polju. Biće to duel starih rivala koji su prošlu sezonu odigrali na niskom nivou i koji na klupama imaju nove trenere. Na klupi Želje odnedavno ponovo sjedi Amar Osim, dok je Ivo Ištuk na klupi Čelika zamijenio Marijana Bloudeka.

„Smatram da imamo potrebnu dozu kvaliteteta u ekipi, koja je spoj iskustva i mladosti. Naš večerašnji protivnik Željezničar nalazi se u prilično sličnoj situaciji kao i mi. I oni su tek u procesu stvaranja ekipe i bez sumnje su protivnik za svaki respekt, ali mi ćemo učiniti sve da novu sezonu otvorimo pobjedom“, rekao je trener Čelika Ivo Ištuk.

“Jako je nezahvalno prognozirati bilo koju utakmicu u Premijer ligi, pogotovo kada se radi o gostovanju. Treba samo uzeti statistku i pogledati omjer pobjeda domaćina i gostiju. Iz tog razloga u neku ruku bilo bi dobro kada bi se iz Zenice vratili sa osvojenim bodom, ali bi s druge strane to izgledalo prilično minimalistički. Naravno, da kažem da ćemo se vratiti sa punim plijenom bilo bi maksimalistički”, smatra trener sarajevskih plavih Amar Osim.

Ištuk u večerašnjem dvoboju neće moći računati na povrijeđene Adnana Zahirovića i Jasmina Smriku, te na Bojana Markovića i Harisa Dilavera, koji odrađuju kaznu zbog tri crvena kartona. U sastavu Čelika također neće biti ni Ante Radića i Vedada Džafića za koje još nije riješena papirologija oko registracije.      

U Željezničaru je bilten mnogo bolji, pa Amar Osim u Zenici neće moći računati samo na Serdarevića, koji još uvijek trenira smanjenim intezitetom.

Od ostalih današnjih susreta vrijedi izdvojiti i komšijski derbi, koji u Laktašima igraju istoimeni domaćin i banjalučki Borac, dok će sarajevski Olimpik svoj debi imati večeras na Grbavici gdje će Vukovi dočekati nekadašnjeg šampiona Bosne i Hercegovine ekipu Modriča Maksime. Travnik će na uvijek neugodno gostovanje u Vrapčićima kod Veleža, dok aktuelni prvak države, mostarski Zrinjski gostuje Zvijezdi u Gradačcu.


Parovi 1. kola Premijer lige


ZVIJEZDA – ZRINJSKI    (17:30)
VELEŽ – TRAVNIK     (17:30)
LAKTAŠI – BORAC     (17:30)
LEOTAR – RUDAR     (17:30)
OLIMPIK- MODRIČA        (20:30)
ČELIK – ŽELJEZNIČAR    (20:30)
SARAJEVO – SLOBODA     (nedelja, 20:00)
ŠIROKI BRIJEG – SLAVIJA    (odgodeno)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.