Heinze iz Reala u Marseille

Edmir Škorić

Real Madrid potvrdio je na svojim službenim stranicama prelazak Argentinca Gabriel Heinzea u francuski Marseille. Jasno je kako bivši branič PSG-a nije imao mjesta u Pellegrinijevom timu, a 31-godišnjak će sa Olympiqueom potpisati trogodišnji ugovor.

Argentinac Gabriel Heinze od večeras će, kako prenose iz madridskog kluba, postati novi član francuskog Marseillea. U kratkoj izjavi na službenoj stranici "kraljeva" piše: "Real Madrid i Marseille postigli su sporazum za prelazak Argentinca Gabriel Heinzea u francuski klub."

31-godišnjak je već bio u Masreilleu kako bi dovršio ljekarski pregled, a trogodišnji ugovor je potpisao i prije službene potvrde Reala.

"Cilj je jasan i to je razlog zašto sam ovdje. Svi veliki klubovi uvijek se bore za naslove i to je ono što želim ovdje raditi. Uživao sam dvije sezone igrajući u velikom klubu, ali život nogometaša je takav. Mi uvijek mijenjamo timove. Ponosam sam što sam ovdje i dat ću sve od sebe za najbolje rezultate."

Trener OM-a Didier Deschamps također je zadovoljan dolaskom Argentinca u klub.

"On je tipičan argentinski branič. Voli dobre bitke, tvrd je i ima dobre tehničke karaktersitike. On nije samo 'razbijač'".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.