Alessandro Del Piero

Del Piero: Bolji smo od Reala

“Utisak nakon utakmice po meni je kristalno jasan. Izgledamo bolje od Real Madrida”, izjavio je 35-godišnji kapiten Juventusa Alessandro Del Piero nakon pobjede nad Kraljevskim klubom.

Juventus je, iako bez Brazilca Diega, ponovno nadigrao Real, baš kao i u obje utakmicame Lige prvaka prošle sezone. Ovaj su put Torinezi slavili u polufinalu Peace Cupa u Sevilli pobjedom rezultatom 2:1.

Ključnu je ulogu u njoj, sa dvije asistencije iz prekida, odigrao upravo 35-godišnji napadač. Bio je najbolji i u dvobojima H skupine Lige prvaka prošle jeseni. Od četiri gola Torineza (2:1 i 2:0 pobjede) Madridanima on je zabio tri.

“Odigrali smo doista vrlo dobru utakmicu. Bili smo organizovani i kompaktni. Moj je utisak da smo daleko više ekipa nego što je to Real”, izjavio je Del Piero nakon treće Juveove pobjede nad Realom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.