Danas na rasporedu mečevi osmine finala

Selby siguran, O'Sullivan izgubio prvi frame na turniru

Adnan Beganović

Odigrani su svi mečevi 3. kola rangirajućeg snooker turnira UK Championshipa koji se igra u legendarnom Barvican Centru za nagradni fond od 850.000 funti.

Jedan od najvećih favorita za osvajanje naslova, drugi nositelj turnira Mark Selby u 3. kolu je nadigrao Roberta Milkinsa. Slavio je Selby rezultatom 6:1 po frameovima uz jedan trocifreni break (120) napravljen u petom frameu.

Bez većih problema do osmine finala stigao je i Ronnie O'Sullivan koji je nakon uvodne dvije pobjede sa maksimalnih 6:0 u 3. kolu rezultatom 6:1 savladao Michaela Georgioua.

Veliku prednost prokockao je Ryan Day koji je protiv Marka Allena vodio čak 4:0, no nakon pauze Allen se probudio, osvojio je uzastopno pet frameova i na kraju je slavio rezultatom 6:5.

Ništa manje nije bilo uzbudljivo ni u duelu Fergala O'Briena i Stephena Maguirea. O'Brien je imao tri meč lopt, odnosno vodio je 5:3, no Maguire se sjajnom igrom u finišu uspio plasirati u osminu finala.

Parovi osmine finala:

Stevens - O'Sullivan

Yuelong - Murphy

Fu - Lines

Anda - Selby

Jones - Gilbert

Higgins - Allen

Highfield - Mark J Williams

Brecel - Maguire

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.