Abdulah IBraković

Nakon utakmice sa Travnikom

Velež raspoložen na startu

M. Maksimović

Ni najveći optimisti nisu očekivali ovakav start ekipe Veleža. Pred svojim navijačima, Velež je deklasirao Travnik 5:0, a po prvi put ove sezone publika je mogla upoznati jednu novu ekipu u formaciji  4-2-3-1.

Navijači su mogli vidjeti novu ekipu sa novajlijama Džafićem, Kneževićem, Osmanagićem, povratnicima Hadžiđulbićem, Asimom Škaljićem, Admirom Kajtazom te igračima koji su i prošle sezone nosili dres Veleža, Zaimovićem, Jugom, Velagićem, Majkićem.

Velež je zaigrao u formaciji 4-2-3-1, a od prve minute je priliku dobio Džafić, dok je najistureniji bio  Veleagić. U zadnjoj liniji se sredinom prvog dijela pojavio problem, pa je povrijeđenog Šečića zamijenio Kadić koji se također vratio na teren nakon neugodne povrede odnosno operacije.
Velež je slavio 5:0 a uz malo više sreće i koncetracije pobjeda je mogla biti ostvarena na još uvjerljivi način. Pet golova je postignuto iz izrađenih akcija što potvrđuje činjenicu da će to biti jedna sasvim drugačija priča, pogotovo u odnosu na posljednje dvije sezone.

"Igramo dobro, ali možemo još bolje. Ne treba zaboraviti da smo protiv Travnika igrali bez napadača Obada, Škaljića i Čolića ali se to na terenu protiv Travnika jednostavno nije osjetilo. Znali smo da će biti teško, međutim prvi gol je došao u pravo vrijeme, drugi je čini se definitivno dotukao goste i posebno mi je drago zbog momaka koji su žestoko radili u pripremnom periodu. Opet ne mogu da ne spomenem i naše navijače, stadion je bio dobro popunjen, ali nakon naše partije možemo očekivati još više gledalaca na tribinama. Imamo povoljan raspored i priliku da napokon nešto napravimo ove sezone.", kaže na kraju šef stručnog štaba Veleža, Abdulah Ibraković

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.