Selektor poštedio Parka

Južna Koreja 12. augusta bez Ji-Sunga

Edmir Škorić

Južna Koreja će 12. augusta igrati prijateljsku utakmicu sa Paragvajom, a selektor Huh Jung-Moo odlučio je poštediti svoju najveću zvijezdu i člana Manchester Uniteda Park Ji-Sunga.

U Seoulu će 12. augusta, kada su na rasporedu mnoge prijateljske utakmice, Južna Koreja ugostiti Paragvaj. Park Ji-Sung je, bez sumnje, najveća zvijezda domaće reprezentacije, a ovaj put selektor Huh Jung-Moo ga je poštedio, budući da krilni igrač Manchester Uniteda ima još nekoliko važnih utakmica u klubu.

Park je sa Unitedom učestvovao u Minhenu na "Audi Cupu" gdje su u finalu na jedanaesterce poraženi od domaćeg Bayerna, a sada ga čeka prijateljski ogled sa Valencijom, pa u nedjelju "Community Shield" sa Chelseaom.

Sljedeće godine kada Južna Koreja bude nastupala na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi Park Ji-Sung, dakako, ima osigurano mjesto u reprezentaciji.

"Postoji cijela lista utakmica Manchester Uniteda koju su napravili zbog novih pojačanja, tako da je to jako važno za Parka", izjavio je razumni selektor Južne Koreje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.