Potvrdio za SportSport.ba

Zakarić raskinuo s Dinamom: Istina je, zvao me je Željo

Goran Zakarić, bivši mladi i "A" reprezentativac BiH, jedan je od Željezničarovih "pickova" za zimski prijelazni rok.

Fudbaler koji je dominirao premijerligaškim terenima raskinuo je ugovor sa Dinamom i napustio Slaven Belupo u kojem je bio na posudbi, a naredni klub u njegovoj karijeri bi, po svemu sudeći, mogao biti Željezničar. 

Nije to tajna, nije ni 'navodno', a Zakarić je za SportSport.ba potvrdio da bi u slučaju nepronalaska inostranog angažmana pristao doći na Grbavicu. 

"Sa Dinamom sam dogovorio prijevremeni raskid ugovora i trenutno sam slobodan igrač. Prva opcija mi je, naravno, da pokušam otići u inostranstvo i volio bih da uspijem u tome. Ipak, ako od toga ne bude ništa, onda nije isključeno da dođem u Željezničar. Kontakta je bilo, međutim to ne znači da je posao završen", kazao nam je Zakarić.

Zakarić se spletom okolnosti u proteklom periodu nije naigrao u dresu Slaven Belupa. Uzimajući u obzir njegove kvalitete, nema sumnje da bi predstavljao veliko pojačanje za najtrofejniji bosanskohercegovački klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.