Bh. fudbaler pred transferom života

Bomba iz Njemačke: Bayern želi Kolašinca!?

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac bi karijeru mogao nastaviti u, ni manje ni više nego slavnom Bayernu iz Munchena.

Prema pisanju uglednog Tages Zeitunga i još mnogih medija, najveći njemački klub je 'bacio oko' na Kolašinca iz razloga što se radi o univerzalcu koji može pokriti više pozicija u timu, ali i zbog njegovog borbenog mentaliteta.

Kako se navodi, Arturo Vidal ne može sam obavljati ulogu agresivnog lidera na terenu, pa bi Bayern angažovanjem Kolašinca dobio još jednog beskompromisnog fudbalera spremnog da u svakom momentu utakmice na sve načine radi za dobrobit tima.

Naravno, jedan od glavnih razloga zbog kojeg se Bayern zanima za Kolašinca je i neosporan kvalitet našeg fudbalera, koji je igrajući lijevog beka za Schalke u ovoj sezoni postigao dva gola uz četiri asistencije, što je odlična statistika.

Naravno, Seadu Kolašincu mjesto startera u Bayernu ne bi bilo sigurno, ali bi prelazak u redove njemačkog i evropskog fudbalskog giganta bio kruna dosadašnje karijere.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.