Brazilski tim kreće od nule

Kako bi mogla izgledati prva postava Chapecoensea?

Ekipa Chapecoensea doživjela je veliku tragediju prošle sedmice.

Avion sa njihovim fudbalerima srušio se u Kolumbiji i ostali su bez gotovo kompletnog igračkog kadra.

Ipak, mnogi fudbaleri koji su nekada važili ili još uvijek važe za velike zvijezde ovog sporta odlučili su izaći u suret ovoj ekipi te obući njihov dres.

Ukoliko dođe do dogovora sa svima njima, ekipa Chapecoensea bila bi i više nego respektabilna.

Pogledajmo ko bi za njih igrao:

1. Neto

Radi se o golmanu Juventusa koji se suosjeća sa Chapecoenseom tim više što je to tim iz njegove zemlje.

Neto ima sa Juventusom ugovor do ljeta 2019. godine i vjerovatno je jedina opcija njegov dolazak na posudbu u Chapecoense.

2. Maicon

Dobro poznato ime u evropskom i svjetskom fudbalu. Nekadašnji desni bek Intera, Manchester Cityja i Rome trenutno je slobodan igrač i mogao bi obući dres Chapecoensea.

Obzirom da je do prošle sezone igrao za Romu, sigurno da je još uvijek u stanju odigrati značajnu ulogu na terenu.

3. Alison

Fudbaler koji trenutno nastupa za ekipu Santosa. Igra na poziciji defanzivnog veznog, a njegovo ime povezivalo se i sa nekim evropskim timovima u posljednje vrijeme.

Ima ugovor sa Santosom do ljeta 2017. godine i on bi mogao doći na posudbu u Chapecoense.

4. Douglas

Douglas je bočni fudbaler Barcelone koji igra na posudbi u Sportingu iz Giona. Ove sezone je odigrao pet mečeva u Primeri te je postigao jedan pogodak.

5. Lucas Silva

Još jedan fudbaler koji stiže iz Brazila i koji igra u velikom klubu. Silva je član Real Madrida, ali u Kraljevskom klubu ne igra ove sezone pa je odlazak na posudbu realna opcija, a Chapecoense idealna prilika.

6. Juan Riquelme

Dobro poznato ime svjetskog fudbala. Riquelme je okončao karijeru prošle godine, ali je navodno spreman pomoći Chapecoenseu i odigrati nekoliko mečeva. Podsjetimo da je Riquelme tokom najslavnijih dana karijere nosio dres Barcelone, Villareala i Boca Juniorsa.

7. Ze Roberto

Ze Roberto ima 42 godine, ali još uvijek kopačke nije okačio o klin. Izgleda da nema namjeru to ni uraditi, jer mu ugovor sa ekipom Palmeirasa ističe na kraju ove godine i to je prava prilika da obuče dres Chapecoensea.

8. Kaka

Kaka ima 34 godine i trenutno je član MLS ekipe Orlando City. Ove sezone je u MLS ligi odigrao 24 meča te postigao devet golova. Naravno da bi bio veliko pojačanje za Chapecoense.

9. Ronaldinho

Ronaldinho je najveće ime koje se u posljednjim danima povezuje sa Chapecoenseom. Iako su nedavno brazilski mediji objavili da je potpisao za ovu ekipu, to se ipak nije desilo, ali bi moglo veoma brzo.

Sigurno da bi on bio najslavniji fudbaler koji je ikada zaigrao za ovaj brazilski klub.

10. Eidur Gudjohnsen

Gudjohnsen je trenutno slobodan igrač, a posljednji klub u kojem je igrao je Pune City iz Indije. Tokom karijere osvajao je brojne trofeje, a nastupao je između ostalog za Barcelonu i Chelsea.

11. Adriano

Jedan od najboljih napadača u svoje vrijeme, ali nikada ga nije krasila disciplina i poslušnost. Ipak, Adriano bi svoju pozitivniju stranu mogao da pokaže po stare dane u Chapecoenseu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.