Stoperu iz Italije uskoro ističe posudba

Boccaccini čeka odgovor Željezničara?

Samir Mlaćo

Italijan Matteo Boccaccini uoči početka prvog dijela sezone na posudbu iz italijanske Brescie stigao je u sarajevski Željezničar, te upisao 15 nastupa u Premijer ligi uz jedan pogodak, te jedan nastup u kup takmičenju.

Bocaccini se ustalio na stoperskoj poziciji Plavih sa Grbavice, te očigledno zadovoljio struku, a trenutno se nalazi u rodnoj Italiji.

Kako je već poznato,  Boccacciniu posudba u Željezničaru te ujedno i ugovor sa Bresciom ističe na ljeto naredne godine, a njegovu platu trenutno snosi italijanska momčad.

SportSport.ba saznaje iz izvora bliskih ovom igraču da je njegov agent Giorgio Ghirrardi  zatražio odgovor od tima sa Grbavice da li će ovom 23-godišnjaku ponuditi  ugovor, te kakve planove sa njim imaju u budućnosti. Također, Italijan je priznao da mu je u Željezničaru veoma lijepo, te da ne planira povratak u Bresciu. 

Kakav će biti odgovor sa Grbavice bit će poznato već početkom priprema sredinom januara 2017. godine.   

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti