Acerbi pojačava odbranu Lisica?

Leicester dovodi igrača koji je dvaput pobijedio rak?

E. Škorić

Koliko god velika stvar bila titula u prošloj sezoni i osmina finala Lige prvaka u tekućoj, situacija u Leicesteru trenutno nije baš najbolja i Claudio Ranieri podhitno mora nešto rješavati.

Leicester je u donjem tijelu tabele i prijeti mu ispadanje ukoliko se ne uozbilji. Mada to sad izgleda nevjerovatno, obzirom da je riječ o aktuelnom prvaku, Leicesterov status u Premiershipu je ugrožen i ne bi smjelo biti opuštanja u nastavku sezone.

Stoga je uprava kluba odlučila dati 30 milion funti treneru Claudiju Ranieriju za pojačanja, a jedan od primarnih ciljeva je da se dovede defanzivac koji će poboljšati defanzivni blok i trenutno je Sassuolov Francesco Acerbi jedan od glavnih kandidata za dovođenje.

Acerbija Leicester navodno želi da plati 10 miliona eura i da ga potpiše već u januarskom prelaznom roku. Dvadesetosmogodišnjak ima dva nastupa za Italiju, ali problem za Leicester je što Sassuolo traži barem 15 miliona eura za svog nogometaša.

Inače, Acerbijeva priča je jako inspirativna, obzirom da je ovaj nogometaš dvaput u karijeri pobijedo opaku bolest rak. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.