"Volio sam Real, ali za mene nije bilo mjesta"

Robben otkrio zbog čega je napustio Real Madrid

D. Vejo

Holandski fudbaler Arjen Robben danas je poznato ime u svijetu fudbala.

Igrač strašne brzine i tehnike, bilježi sjajne partije u dresu njemačkog tima. Međutim, najteža odluka u njegovoj karijeri bila je prelazak iz Primere u Bundesligu.

Holanđanin je bio standardan u dresu Madriđana sve do 2009. godine, kada je kako kaže, zbog mnogih zvijezda koje su tada stigle u Kraljevski klub, morao isti napustiti jer za njega u timu nije bilo mjesta.

Volio je Real, to mu je oduvijek bila želja. Ali, od snova i ljubavi se ne živi. Morao je da pronađe novu sredinu, koja će mu na koncu donijeti ono što je zapravo oduvijek želio, a to je biti jedno od velikih imena fudbalskog neba.

"Konkurencija u Realu bila je velika. Dok sam ja igrao, tu su bili Kaka, došao je Ronaldo, zatim Benzema i Alonso. Stvarno velika imena. Iz kluba su mi rekli, da bi mojom prodajom zaradili, a da bih ja karijeru mogao oživjeti upravo u Bayernu. To je bila teška odluka, volio sam Real. Ali, na kraju se ispostavilo da sam učinio pravi potez. Evo, igram osam godina i postao sam bitan čovjek u ovom timu", kazao je Arjen Robben.

Do sada, Robben je za Bayern nastupao 232 puta, te je postigao 121 gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.