Madriđani 39 utakmica bez poraza

Modrić otkrio tajnu Realovog uspjeha

D. Vejo

Fudbaleri Real Madrida igraju sjajno pod vodstvom francuskog stručnjaka Zinedinea Zidanea.

Da je tako, dokazali su i večerašnjim trijumfom nad Granadom u okviru 17. kola Primera od čak 5:0 što im je bila 39. utakmica u nizu bez poraza. Jedan od onih bez kojih Galaktikosi ne mogu, jeste hrvatski reprezentativac Luka Modrić. Igrač maestralnog osjećaja za prostor i tehnike bilježi sjajne partije u dresu Madriđana.

U čemu se krije tajna dobrih rezultata, otkrio je i sam veznjak.

"Trener od nas zahtjeva da visokim presingom vršimo pritisak na protivnika. A da bi to uradili morate biti dobro fizički spremni, što mi svakako jesmo. Pored toga, postoji i sloga u timu što je i najvažnije", izjavio je Modrić.

Prije tačno tri dana, aktuelni šampion Evrope savladao je Sevillu u osmini španskog kupa.

"Dobro smo započeli godinu. Spremali smo se dosta kvalitetno za Sevillu. Dobar rad na treninzima vidi se i na terenu", dodao je as Reala.

Da je Modrić jedan od boljih veznih fudbalera u Evropi govori i činjenica da je prije dva dana izabran u idealan tim UEFA-e za prošlu godinu. Hrvatski veznjak završio je na četvrtom mjestu po broju osvojenih glasova (381.234).

Podsjetimo, u idealan tim izabrana su čak četiri igrača Reala, a pored Modrića bili su Ramos, C. Ronaldo i Kroos.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.