Brazilac prije deset godina stigao u Real

Marcelo: Želim da igram još deset godina u Realu

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Marcelo prije deset godine stigao je u Real Madrid, te je potvrdio da još toliko želi da igra u ovom klubu.

Marcelo je na Santiago Bernabeu stigao 2007. godine iz Fluminensea i odlučan je da svoju karijeru završi u dresu kraljevskog kluba. Brazilac je stigao kao zamjena za Roberta Carlosa i već deset godina je standardan na poziciji lijevog beka Reala.

"Nisam mogao ni sanjati da ću danas biti ovdje. U Real sam došao kada sam imao 18 godina i na meni je bio veliki pritisak. Želja mi je da igram ovdje još deset godina i da završim svoju karijeru", rekao je Marcelo.

Brazilski fudbaler je dodao da je njegovo dokazivanje u najboljem klubu na svijetu bilo izuzetno teško, ali da je imao odličnu podršku svih svojih saigrača. Ipak, Marcelo je odlučio izdvojiti trojicu koji su mu najviše pomogli od dolaska u Real.

"Pepe, Cannavara i Roberto Carlos su mi bili ogromna podrška. Ne bih danas bio tu gdje jesam da nije bilo njih. Poređenja s Carlosom su smiješna, on je ubjedljivo najbolji lijevi bek svih vremena. Ipak, drago mi je što me nekada baš porede s njim i to mi je dokaz da sam uspio", rekao je Marcelo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.