Smatra da su trebali doći

Dani Alves kritikovao bivše saigrače iz Barcelone

Fudbaler Juventusa Dani Alves jedini je član Stare dame koji je izabran u tim 2016. godine po izboru FIFA-e.

Bivši fudbaler Barcelone je na svečanoj ceremoniji dao kratku izjavu u kojoj je kritikovao svoje bivše saigrače iz Barcelone, koji su odlučili da se ne pojave u Cirihu na dodjeli nagrada.

Zvanično obrazloženje iz Barcelone povodom ovog poteza je da se ekipa fokusirala na meč Kupa kralja protiv Athletic Bilbaa, koji se igra u srijedu, mada pitanje je da li je zaista to ono što je spriječilo Messija, Neymara, Piquea, Iniestu i Suareza da stignu u Cirih.

"Trebali su doći, barem ako mene pitate. Oni su i više nego spremni za utakmicu koja se igra u srijedu, ali dobro. Treba poštovati svačiju odluku, ali stvarno su trebali doći na ceremoniju", rekao je Dani Alves.

Dani Alves je u Barceloni nastupao od 2008. do 2016. godine, kada je kao slobodan igrač prešao u Juventus.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.