Novo pojačanje Plavih

Zakarić: Vjerujem da Željo može do titule

E. Čaušević

Goran Zakarić dana je zvanično postao novi fudbaler Fudbalskog klluba Željezničar, te je postao treće pojačanje Plavih u zimskom prelaznom roku.

Nekadašnji fudbaler Širokog i Zrinjskog danas je potpisao ugovor sa Željom gdje dolazi kao veliko pojačanje. Zakarić je u svojoj karijeri igrao za Široki, Zrinjski, Slaven Belupo, Dinamo i Lokomotivu, a svoju karijeru počeo je u Kozari iz Gradiške.

"Naravno da sam sretan što sam potpisao za Željezničar. Ovo je veliki klub i samo ime predstavlja veliki pojam za fudbal. Što se tiče koliko Željo može u nastavku ja smatram da Željo može i do titule, a ne samo do izlaska u Evropu kroz prvenstvo ili kup. Imamo sjajnog trenera koji je već napravio veliki pomak od kada je došao tako da uz njega i navijače koje Željo ima smatram da ćemo se boriti i za prvo mjesto. Igrače, pa mogu reći, sigurno 80% poznajem tako da ću se brzo uklopiti", rekao je Zakarić za zvaničnu stranicu Željezničara.

Zakarić je s ekipom s Grbavice potpisao ugovor na dvije sezone, a pripremama svoje nove ekipe priključit će se krajem ove sedmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.