Golman Tekstilca o konkurenciji u prvenstvu

Plisnić: Borac zaslužuje Premijer ligu BiH

D. Vejo

Fudbaleri Tekstilca iz Dervente imaju polusezonu za pamćenje u Prvoj ligi Republike Srpske.

Nakon jesenjeg dijela, Tekstilac je završio na četvrtoj poziciji sa 26 osvojenih bodova koliko i trećeplasirano Podrinje.

Među stativama Dervenćana, stajao je najstariji golman Prve lige, Dejan Plisnić koji je zakoračio u petu deceniju života. Svojim intervencijama u nekoliko navrata spasio je Tekstilac od najgoreg scenarija. I dalje ne planira u penziju, kako kaže, očekuje bolje dane i rezultate sa svojim saigračima.

"Prvu utakmicu u nastavku prvenstva, igramo protiv aktuelnog lidera na tabeli ekipe Borca, za kojeg sam svojevremeno i igrao. Oni su trenutno najozbiljniji kandidat za titulu i plasman u Premijer ligu BiH. Radujem se što će se Borac vratiti u elitni rang takmičenja. Planiramo da i u drugom dijelu prvenstva igramo dobro te da budemo među prvih šest ekipa. Znam da to možemo", kazao je golman Tekstilca, Dejan Plisnić.

Pripreme za proljeće, Tekstilac počinje 20. januara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.