Silva stiže u Real?

Ronaldo odabrao napadača za Real

Edmir Škorić

Real Madrid će pokušati da osigura jedno kvalitetno ime za ljetni prelazni rok, te se evropski prvak već raspituje o mogućim pojačanjima.

Real će na ljeto imati pravo na transfere i madridski klub već sada želi da riješi dolazak napadača. Kraljevi imaju nekoliko želja, a Ronaldo samo jednu.

Navodno je portugalski reprezentativac i prva zvijezda kluba zatražio od čelnih ljudi da dovedu njegovog sunarodnjaka Andrea Silvu iz Porta, koji je imao uspješnu sezonu na Dragau i za kojeg kažu da će u narednim godinama možda postati i jedan od najboljih igrača u Evropi.

Dvadesetjednogodišnjak se već povezuje s Realom, a Ronaldo smatra da je on klubu potrebniji nego bilo koji drugi napadač. I Paulo Dybala iz Juventusa se povezivao sa Realom, ali Ronaldova utjecaj bi mogao da presudi i Silva bi trebao da dođe na ljeto.

Dybala je ove sezone u Seriji A postigao četiri gola uz dvije asistencije na 12 mečeva Serije A i svakako ga ni Juventus ne bi lako proda, što opet ide u prilog Silvi, talentovanom Portugalcu koji sanja da obuče dres Reala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.