FK Mladost

Nogometni turnir "Šehidi i poginuli borci B. Mahale"

Mladost pobjednik

U organizaciji FK "Zmaj-Miprogradnja" održan je tradicionalni nogometni turnir "Šehidi i poginuli borci B. Mahale", na kojem su nastupili kantonalni ligaši Mladost i Zmaj-Miprogradnja, te kombinirani timovi prvoligaša Bosne i Rudara.

U polufinalnim utakmicama Mladosat je uvjerljivo porazila mladu ekipu Bosne sa 8:2, dok su Rudar i Zmaj igrali neriješeno 2:2. U izvođenju penala uspješniji su bili strijelci Rudara(6:4) i zasluženo izborili plasman u finale. U borbi za treće mjesto Bosna je porazila Zmaj-Miprogradnju sa 4:3, dok je finalna utakmica između Mladosti i Rudara u regularnom toku završena bez pobjednika( 0:0).Mladost je bila uspješnija u izvođenju penala( 5:4) i osvojila pobjednički pehar.

Sve pohvale sportskim radnicima Zmaj-Miprogradnje, koji su uz pomoć brojnih sponzora i Vlade Zeničko-dobojskog kantona uspješno organizirali ovaj tradicionalni turnir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.