Argentinac na čelu tima

Jankovićeva ima novog trenera

Srbijanska teniserka Jelena Janković izjavila je da će uskoro započeti saradnju sa Argentincem Guillermom Canasom, koji je između ostalih trenirao i Ernestsa Gulbisa.

Canas je sa dosta uspjeha nastupao na ATP Touru, a najbolji plasman zabilježio je 2005. godine kada je bio osmi igrač svijeta. Dvije godine kasnije uspio je da savlada Rogera Federera na Mastersu u Indian Wellsu i prekine njegov niz od 41 uzastopne pobjede.

Karijeru je okončao 2010. godine, nakon čega je otvorio tenisku akademiju u Miamiju.

"Uskoro počinjemo zajedno da radimo. Biće probni period, pa ćemo vidjeti kako se slažemo – želim neke stvari malo da promijenim i da probam da se vratim u vrh", rekla je Jankovićeva, prenosi "Sport klub".

Jelena je trenutno 54. igračica svijeta, a na prvom ovosezonskom Grand Slamu dogurala je do trećeg kola, gdje je poražena od Ruskinje Svetlane Kuznetsove.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.