Napadač Madriđana

Morata: Igrati za Real je najbolji osjećaj koji se doživi

Španski napadač Alvaro Morata prošlog ljeta se vratio u ekipu Real Madrida.

Morata je iz Reala otišao na ljeto 2014. godine u Juventus. U redovima Stare dame je proveo dvije sezone te je igrao veoma dobro. Real je zadržao šansu da ga vrati u svoje redove za 30 miliona eura i to su iskoristili pa je Morata ponovo u starom klubu.

On je veoma sretan zbog toga i poručuje da je igranje za Real Madrid najbolji osjećaj koji se može doživjeti. 

"Kao djete išao sam sa roditeljima i porodicom na Bernabeu. Sjećam se da sam jednog dana gledao El Clasico i rekao sam ocu 'jednog dana ću igrati ovdje'. Kasnije sam uspio u tome i to je najbolji osjećaj koji možete osjetiti. Jasno je da i Juventus ima veoma lijep stadion, ali ovo je Santiago Bernabeu. Bio je moj san da igram ovjde i veoma sam sretan što sam ga ostvario", rekao je Morata.

Morata je ove sezone odigrao 12 mečeva u španskoj Primeri te je postigao pet golova, a u Ligi šampiona je postigao dva pogotka u pet mečeva. Osim toga upisao je i četiri nastupa u Kupu Kralja te je dao dva gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.