Uskoro putuje na pripreme

Član NK Metalleghe BSI dobio poziv reprezentacije Hrvatske

Samir Mlaćo

Na adresu NK Metalleghe BSI stigao je dopis HNS-a u kojem se poziva Ivan Tankuljić na reprezentativno okupljanje U-18 selekcije Hrvatske.

Mladi Tankuljić će putovati u Portugal gdje će U-18 selekcija Hrvatske 06. i 08. 02.2017. godine odigrati dva test meča protiv selekcije Qatara.

Član juniorske selekcije Metalleghe BSI nalazi se na pripremama sa seniorskim timom u Hercegovini a nije krio oduševljenje nakon saznanja o ovom pozivu.

"Oduševljen sam. Ovaj poziv mi je veliko priznanje za dosadašnji rad i nastupe. Nadam se da ću svojim zalaganjem opravdati ovaj poziv ali i priključenje prvom timu Kraljeva,“ istakao je Tankuljić.

Inače, Tankuljić je rođen 04.02.1999. godine i ovaj poziv će mu biti najljepši rođendanski poklon. U protekloj polusezoni u selekciji juniora Metalleghe BSI na poziciji veznog igrača, odigrao je 17 mečeva (1488. minuta), postigao sedam golova, a četiri puta je nosio kapitensku traku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.