Zanetti: Icardi mora igrati za Argentinu

Edmir Škorić

Dopredsjednik Intera Javier Zanetti smatra da Mauro Icardi zaslužuje da igra za reprezentaciju Argentine.

Icardi  je za svoju zemlju upisao samo jedan nastup, a u više navrata ga je otpisivao selektor Edgardo Bauza. Napadača Intera prati loša historija i sukob sa sunoardnjakom Maxijem Lopezom, kojem je ukrao djevojku.

Navodno zbog toga Leo Messi nije želio da Icardi bude u reprezentaciji Argentine, ali te informacije naravno nisu potvrđene.

"Mauro je veliki profesionalac i puno je sazrio u Interu. On je naš kapiten i ima veliko poštovanje. Mislim da će dobiti poziv reprezentacije, pred njim je velika budućnost", rekao je Zanetti, pa je dodao:

"On zna šta treba da uradi na terenu da bi dobio poziv. Svakako je na čekanju, a ja ne sumnjam da će prije ili kasnije doći dan kada će zaigrati za nacionalni tim. Nadam se da će biti na narednom Svjetskom prvenstvu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.