Zamjena s Minnesotom?

Nurkić i Faried u potencijalnom trejdu Nuggetsa

Midhat Šljivak

Jusuf Nurkić i Kenneth Faried vjerovatno će biti dio paketa kojeg će Denver Nuggetsi do 23. februara pokušati trejdovati.

Tim iz Colorada gradi tim oko Nikole Jokića i s obzirom da srbijanski centar i Jusuf Nurkić ne mogu igrati zajedno, rukovodstvo Nuggetsa se odlučili za trejd bh. centra.

Nekoliko klubova su opcija za Nurkića, a posljednja izgleda dosta dobro, jer se povezuje s Minnesota Timberwolvesima.

Pojedini američki mediji tvrde da je moguća razmjena Minnesota u Denvera u kojem bi pored Nurkića tim iz Minneapolisa dobio i krilnog centra Kennetha Farieda, dok bi put Colorada krenuli Ricky Rubio i Shabazz Muhammad.

Interes za Rubijeve usluge je ogroman. U svojim redovima ga žele Chicago Bullsi i New York Knicksi, ali konkretnih ponuda za španskog playmakera nema.

S obzirom na to da ga Minnesota ima namjeru trejdovati, dogovor s Denverom se čini kao idealna opcija, jer bi se zadržali ispod salary capa zbog plata, te bi u Nurkiću dobili dodatnu snagu pod košem, gdje dominira Karl-Anthony Towns.

Također, Nurkić se u posljednje vrijeme povezivao sa Charlotte Hornetsima, ali službenog prijedloga o trejdu nije bilo ni s jedne strane.

Izvjesno je da će bh. centar napustiti Nuggetse do 23. februara, no za sada nema pravih naznaka gdje bi karijeru mogao nastaviti, iako je prijedloga zaista mnogo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.