Veliko pojačanje Milana

Caceres se vraća sa stilom, ali razočarat će navijače Juvea

Edmir Škorić

Martin Caceres (29) nije uspio da potpiše ugovor s Trabzonsporom, ali sada je na pragu povratka u Seriju A.

Caceres je od ljeta slobodan igrač kada je napustio Juventus, no nije se još skrasio u novoj momčadi. Trebao je da postane član turskog Trabzonspora, no propao je transfer zbog neuspješnog ljekarskog pregleda.

Ipak, igrač koji je nastupao za Defensor, Villarreal, Barcelonu, Sevillu i Juventus sada je jako blizu da potpiše ugovor sa još jednim italijanskim timom i to Juveovim rivalom Milanom.

Calciomercato piše da bi već danas Urugvajac trebao da odradi ljekarski u Milanu, dok bi tokom vikenda postao novi član crveno-crnih. Imao je pregovore s Crystal Palaceom, ali je engleski tim na kraju izabrao Mamadou Sakhoa iz Liverpoola.

Caceres je iskusan i kvalitetan defanzivac, ali je u posljednje vrijeme imao jako puno problema s povredama i zbog toga se nije naigrao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.