Musa Muhammed novo pojačanje Plavih

Posao završen, Nigerijac na Grbavici!

Midhat Šljivak

FK Željezničar dogovorio je dolazak nigerijskog defanzivca Musse Muhammeda, potvrdio je za SportSport.ba Hadis Zubanović, koji je učestvovao u realizaciji ovog transfera.

Nakon odlaska Kerima Memije u Dansku, desni bok Plavih s Grbavice ostao je samo na Siniši Stevanoviću, pa se bh. tim dao u potragu za potencijalnim pojačanjima na ovoj poziciji.

Ponuđene su im usluge 20-godišnjeg Nigerijca Muse Muhammeda, koji trenutno nosi dres turskog Basaksehira. Klub je prihvatio ovu ponudu, a danas je zvanično i kompletiran njegov transfer na Grbavicu.

S turskim timom je dogovorena šestomjesečna posudba i u nastavku sezone će ovaj Nigerijac nositi dres sarajevskog tima. Treba istaći da će kompletne troškove njegove plate snositi istanbulski tim.

Musa Muhammed je član tima iz Istanbula postao u ljeto 2015. godine. Stigao je iz Heart Akademije, a ugovor s turskim timom ga veže do ljeta 2018. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ove sezone je odigrao ukupno šest utakmica za Basaksehir, ali ga trener koristi samo u Kup utakmicama, pa u prvenstvu nije dobio šansu za igru.

Muhammed je član i selekcije Nigerije za koju je odigrao tri utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.