"Samo mu dajte hljeb"

Tursunov ima genijalan način kako da se pobijedi Đoković

Edmir Škorić

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković nije baš u najboljoj formi i ruski teniser Dimitrij Tursunov zna šta bi moglo da se napravi da se pobijedi drugi teniser svijeta.

Tursunov vjeruje da su privatni problemi uticali na slabu formu Đokovića u posljednje vrijeme.

"Veoma je jednostavno, računao je da će dogurati daleko u Australiji, zbog toga bi bio umoram i vjerovatno bi mu bio potreban odmor prije sledećeg turnira. Zbog toga bi žrtvovao timsko takmičenje, ali se dogodilo to da je u Melburnu igrao neočekivano malo mečeva. Poslednjih godina dolazio je najmanje do polufinala turnira, pa je shvatio da bi mu nastup u Dejvis kupu pomogao. Fizičke posljedice ne bi osjećao", rekao je Tursunov.

"Mislim da postoje neki faktori koji su se dogodili tokom proljeća i koji su uticali na njega. Nekada se to desi u životu. Nije bio smiren, a kada postoji problem u životu, to se održava na vaš tenis", smatra Tursunov.

"Kako da pobijedite Novaka? Neophodno je da mu ponudite hljeb (Đoković je intolerantan na gluten kojeg ima u hljebu). Teško je igrati protiv igrača koji mogu da mijenjaju ritam. Imao je problem sa Simonom prošle godine, ove sa Istominom. Oni gaje sličan stil", kazao je Tursunov.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.