Prijateljske utakmice

Real pregazio Borussiu

Real Madrid je odigrao svoju najbolju utakmicu u pripremnom periodu. Madrižani su gostovali u Dortmundu povodom proslave sto godina postojanja dortmundskog kluba, ali rođendan neće pamtiti po dobrome. Kraljevski klub je odigrao odličnu utakmicu, posebno drugo poluvrijeme, i savladao domaćina sa 5:0.

Tek što je utakmica počela, a Esteban Granero u 3. minuti dovodi Real u vodstvo. Do kraja prvog poluvremena Real je napravio još niz prilika za gol, ali nisu uspjeli savladati sigurnog Weidenfeldera. 

U nastavku utakmice Manuel Pellegrini je u igru uveo Higuaina, što se odmah osjetilo na igri Reala. Samo što je počelo drugo poluvrijeme, a Robben odličnim golom s ivice kaznenog prostora donosi novo vodsvo gostima. 

U 73.minuti bilo je 3:0. Robben je odlično prošao po desnoj strani i nesebično uposlio Higuaina, koji šalje loptu u mrežu. Samo tri minute kasnije novi pogodak za Real. Ponovo je autor akcije bio odlični Robben. Nakon prolaska po lijevoj strani srušen je u kaznenom prostoru Borussie, a sudija pokazuje na penal. Siguran je bio Kaka. 
Nakon toga u igru je ušao kapiten Raul, a iz igre je uz velike ovacije prepunog gledališta izašao Metzelder. A kakva bi to bila utakmica, a da Raul ne postigne pogodak. Kapiten kraljevskog kluba se upisao u listu strijelaca dvije minute prije kraja utakmice i potvrdio visoku pobjedu Reala. 

Navijači Reala mogu biti zadovoljni igrom svojim ljubimaca. Iako još treba da se srede neke stvari u zadnjem redu, koji je i ovaj put imao nekoliko propusta, igra Reala napreduje iz utakmice u utakmicu. To je više nego oćigledno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.