Kup Radivoja Koraća

Partizan preko Mege do finala, Vrabac ubacio pet poena

D. Vejo

Košarkaši beogradskog Partizana pobjedom nad Mega Leksom večeras rezultatom 77:65, plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, a tamo ih čeka ljuti rival Crvena zvezda.

Crno-bijeli su bez nekoliko ključnih igrača otvorili meč. U prvoj četvrtini, Partizan je preko raspoloženog Gordona poveo sa velikih 17:5, da bi nakon toga Mega napravila seriju od 0:7, a zatim je Veličković ubacio trojku za velikih 20:12 Beograđana, ali je do kraja prvog kvartala Kaba polaganjem smanjio na šest poena zaostatka (20:14).

Druga dionica, donijela je nešto bolju igru Mega Leksa. Trojkom Tejića, ekipa koju sa klupe predvodi Dejan Milojević smanjila je rezultat na 22:20, ali više od toga nisu mogli, pa su tako Beograđani uspjeli da održe prednost od tri poena razlike do odlaska na odmor (39:36).

Nakon predaha, crno-bijeli su uspostavili dominaciju na parketu, te tako na kraju treće dionice susreta preko raspoloženih Birčevića, Pota i Lukovića imaju prednost od 13 poena razlike (62:49).

Posljednji kvartal, Partizan je odigrao smireno te meč priveo kraju.

Za prvi trofej u sezoni, Partizan će se sutra boriti sa Crvenom zvezdom.

Kada je u pitanju efikasnost, kod Partizana se istakao iskusni Novica Veličković sa 19 poena, a bh. košarkaš Adin Vrabac ubacio je pet poena, dok je to kod Mege bio Jaramaz sa 23.

Podsjetimo, drugi bh. košarkaš koji brani crno-bijele boje, Kenan Karahodžić zbog povrede oka, morao je da preskoči ovaj turnir.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.