43 uzastopna meča postizali gol

Real protiv Valencije postavio novi klupski rekord

Fudbaleri Real Madrida poraženi su danas na gostovanju kod Valencije sa 2:1 u okviru španske La Lige.

Ipak, uprkos porazu, Real je danas postavio novi klupski rekord kada su u pitanju uzastopni mečevi na kojima su postizali barem jedan gol. 

Nakon današnjeg meča, njihov niz je produžen na 43 utakmice čime su postavili novi klupski rekord, a sada imaju priliku postaviti ovaj rekord kada su u pitanju klubovi iz La Lige. Dosadašnji rekord po broju postignutih golova u uzastopnim mečevima od klubova iz La Lige drži Barcelona koja je davne 1944. godine postigla pogodak na 44 uzastopna meča u svim takmičenjima.

Dakle, ukoliko postignu gol protiv Villarreala u nedjelju i kasnije protiv Las Palmasa, fudbaleri Reala imat će 45 uzastopnih mečeva na kojima su postizali golove i to će biti novi rekord za španske klubove. 

Treba reći da je danas strijelac jedinog gola za Real bio Cristiano Ronaldo koji je u 44. minuti matirao golmana Valencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.