Lyon traži 40 miliona eura

Juventus na ljeto dovodi veliko pojačanje?

Endin Čaušević

Čelnici Juventusa već lagano su počeli pripremati teren za narednu sezonu, odnosno razmišljati o novim pojačanjima.

Već odavno se govori o tome da će vezni igrač Lyona, Corentin Tolisso, svoju karijeru na kraju ove sezone nastaviti u dresu Stare dame. Juve je prvobitno s francuskom ekipom dogovorio da će u suprotnom smjeru ići Mario Lemina, ali čini se da od toga neće biti ništa.

Naime, kako prenose italijanski mediji Lyon je odlučio da odbije ponudu Juventusa da Lemina dođe u ovaj klub u zamjenu za Tolissoa, te su čelnicima Juventusa poručili da će ga pustiti samo u slučaju da plate 40 miliona eura.

No, aktuelni prvak Italije ima opciju da Leminu proda na kraju sezone u Marseille, a novac od transfera mogao bi biti uložen za dovođenje Tolissoa. Pored Juventusa interes za veznog igrača Lyona pokazao je i Inter koji je spreman da plati sumu koju traže Francuzi.

Ipak, problem Interu predstavlja činjenica da je Tolisso poručio čelnicima kluba da Juve ima prednost u odnosnu na ostale klubove.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.