Bundesliga

Nije sramota izgubiti od Bayerna, ali HSV je ipak pretjerao

E. Škorić

U današnjim duelima 22. kola njemačke Bundeslige Bayern, Leipzig i Borussia Dortmund kao vodeće momčadi lige upisali su pobjede.

Bayern je ponizio HSV u današnjem susretu, pa je slavio sa nevjerovatnih 8:0. Bavarska mašina povela je u 17. minuti golom Vidala, potom je uslijedio hat-trick Roberta Lewandowskog, a u nastavku su pogađali i Alaba, te dva puta Coman i Robben.

Leipzig je, kao prvi pratitelj Bayerna, s 3:1 pobijedio Koeln, a pogotke su postigli Forsberg, Maroh (autogol) i Werner. Jedini gol za goste postigao je Osako u 53. minuti.

Poslije 22 kola, Bayern ima 53, a Leipzig 48 bodova, dok trećeplasirana Borussia ima 40 bodova. Dortmunđani su danas slavili s 3:0 u gostima kod Freiburga uz dva gola Aubameyanga i jedan Sokratisa.

Mainz je neočekivano s 2:0 slavio u Leverkusenu protiv Bayera, dok je duel Darmstadta i Augsburga završen rezultatom 1:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.