Prijateljska utakmica

Real bolji od Rosenborga

Adnan Beganović

U generalnoj probi pred početak prvenstva fudbaleri Reala deklasirali su Rosenborg, a pobjeda od 4:0 najbolje govori o odnosu snaga na terenu.

Dvostruku strijelac za Real bio je francuski napadač Karim Benzema, dok su po jedan pogodak postigli Diarra i Raul. Posebno je lijep bio drugi pogodak Reala koji je postigao Lassana Diarra nakon sjajne solo akcije i prekrasnog šuta u suprotne rašlje sa više od 20 metara.

U dresu „Kraljevskog kluba“ igrali su Ronaldo i Kaka, a prvi put nakon 292 dana pauze zaigrao je i Ruud van Nistelrooy. Real otvara novu sezonu Primere u subotu protiv Deportiva u Madridu.

Prijateljska utakmica:
Real Madrid – Rosenborg 4-0 (Benzema 12, 27, L. Diarra 26, Raul 55)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.