Smatra da je napravio penal

Bivši italijanski sudija optužuje Pjanića

Fudbaleri Juventusa prije dva dana pobijedili su na domaćem terenu ekipu Napolija sa 3:1 u okviru prvog meča polufinala Kupa Italije. 

Uprava Napolija bila je veoma nezadovoljna suđenjem na tom meču, a njihov predsjednik Aurelio De Laurentiis poručio je da će u revanš meču Napoli izvesti mladi tim, jer je, kako kaže, jasno ko će ići u finale.

Bivši italijanski sudija Graziano Cesari komentarisao je neke od spornih situacija sa te utakmice i on smatra da je Napoli oštećen za penal i to u trenutku kada je Pjanić oborio Raula Albiola.

"Za mene, to je bio čist penal. Pjanić je udario Albiola po nogama, tačnije po lijevoj nozi, čak iako je fudbaler Napolija bio u zraku. Pjanić je rizikovao u toj situaciji i trebao je obratiti više pažnje na jačinu tog udarca", rekao je Cesari.

Podsjetimo da se revanš meč između ove dvije ekipe igra početkom aprila mjeseca kada će se na San Paolo stadion vratiti Gonzalo Higuain.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.