NBA liga

Cleveland bolji od Pistonsa, Warriorsi savladali Sixerse

D. Rakanović

Aktuelni prvaci NBA lige Cleveland Cavaliersi sinoć su ubjedljivo pobijedili Detroit Pistonse sa 128:96.

Utakmica je praktično riješena već u prvoj četvrtini kada je Cleveland napravio 18 poena prednosti, a do kraja utakmice Pistonsi nisu uspjeli da se vrate u utakmicu.

Cavse je predvodio Lebron James sa novim triple-doubleom, 16 poena, 11 skokova i 12 asistencija. Ovo je bio deseti triple-double Jamesa ove sezone. 

Najefikasniji je bio Kyrie Irving sa 24 poena i šest asistencija. Iman Shumpert ubacio je 18, Richard Jefferson 16, a Derrick Williams i Deron Williams po 13 poena. 

Za Detroit je Robias Harris postigao 17 poena, a Marcus Morris dodao je 13.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde i Mega Leksa Boban Marjanović dobio je šansu na ovoj utakmici i upisao četiri poena i jedan skok.

Golden State Warriorsi u neizvjesnoj utakmici pobijedili su Philadelphiu sa 106:104.

Zaostajali su Ratnici u jednom trenutku i 16 poena razlike, ali su u posljednjem periodu zaigrali čvrstu odbranu na koju se Sixersi nisu snašli. Utakmicu su prelomile trojke Currya i Barnesa.

Kod Warriorsa najefikasniji bio je Stephen Curry sa 29 poena, šest skokova i pet asistencija, ali je imao i pet izgubljenih lopti. Pratili su ga Klay Thompson sa 28 poena i Draymond Green sa 20 poena, sedam skokova, osam asistencija, četiri ukradene lopte i šest blokada.  

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić predvodio je Sixerse sa 25 poena, sedam skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i dvije blokade, ali je imao i šest izgubljenih lopti. Jahlil Okafor dodao je 22 poena i šest skokova. Richaun Holmes je postigao 14, a Timothe Luwawu 10 poena.

U ostalim utakmicama zabilježeni su slijedeći rezultati: 

Brooklyn  Nets - Oklahoma City Thunder 104:122

New York Knicks - Indiana Pacers 87:81

New Orleans Pelicans - Portlans Trail Blazers 100:77

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.