Utakmica je obliovala žestokim startovima

Primera Division

Zaragoza slavila na premijeri

Zaragoza je na otvaranju nove sezone Primere na svojoj La Romaredi bila bolja od Tenerifea rezultatom 1:0. Utakmica nije bila nešto pretjerano lijepa za oči, ali je viđena beskompromisna borba oba tima do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Zaragoza i Tenerife su novi članovi Primere, tako da se dobro poznaju iz prošle sezone u kojoj su igrali skupa u nižem rangu. I jedni i drugi su na početku novog prvenstva tražili pobjedu koja bi utjecala na igrače u psihološkom smislu, ali je Zaragoza za nijansu bila bolji tim. 

Zaragoza je propustila nekoliko izglednih prilika za postizanje pogotka, a gol odluke pao je tek u 73. minuti utakmice, kada je Salvador Arismendi donio pobjedu svom timu. Imali su i jedni i drugi do kraja utakmice po dvije šanse za gol, ali je rezultat ostao isti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.