NBA liga

Toronto bolji od Chicaga, New Orleans bolji od Memphisa

D. Rakanović

Košarkaši Toronta su nakon produžetka savladali Chicago rezultatom 122:120 u prvoj utakmici večerašnjeg programa

Raptorsi su većim dijelom utakmice bili u velikom zaostatku za Bullsima. Imao je Chicago vodstvo od 109:94 na sedam minuta prije kraja, ali je Toronto serijom 15:0 izjednačio i uveo utakmicu u produžetak, a nakon toga i da pobijede. 

Demar DeRozan predvodio je Toronto sa 42 poena, uz sedam skokova i osam asistencija. Cory Joseph ubacio je 19, a Serge Ibaka 16 poena. Kod Bullsa Jimmy Butler je postigao 37 poena, uz 10 skokova i šest asistencija. Pratili su ga Rajon Rondo sa 24 poena, pet skokova i osam asistencija, a Paul Zipser i Robin Lopez ubacili su po 12 poena. 

Brooklyn Netsi su u uzbudljivoj utakmici porazili Detroit Pistonse rezultatom 98:96. Odlučujuće poene postigao je Brook Lopez u posljednjoj sekundi utakmice. 

Imali su Netsi početkom posljednje četvrtine maksimalnih 10 poena prednosti, ali se Detroit uspio vratiti u utakmicu, ali snage za potpuni preokret nisu imali.

Lopez je sa 29 poena predvodio Brooklyn do trijumfa. Caris LeVerte dodao 15, a KJ McDaniels 11 poena.

Kod Detroita Tobias Harris je postigao 24 poena. Kentavious Caldwell-Pope je ubacio 19, Ish Smith 16, a Andre Drummond 13 poena, uz 17 skokova.

Miami Heat je lagano savladao Phoenix rezultatom 112:97. Utakmica je prelomljena sredinom trećeg perioda kada je bilo maksimalnih 22 poena prednosti za Miami.

Hassan Whiteside je predvodio pobjednički tim sa 23 poena i 14 skokova. Tyler Johnson je ubacio 17, Slovenac Goran Dragič 16 poena, a Josh Richardson 14 poena. 

Kod Phoenixa Marquese Chriss je postigao 24 poena. Leandro Barbosa je dodao 13, a TJ Warren i Alex Lenn po 12 poena.

Košarkaši New Orleansa pobijedili su Memphis rezultatom 98:82, a sjajnu partiju pružio je DeMarcus Cousins.

On je predvodio ekipu sa 41 postignutim poeno, uz 17 skokova, tri blokade i po dvije asistencije i ukradene lopte. Odličnu partiju pružio je i Anthony Davis sa 19 poena i 13 skokova. Jrue Holidaj je ubacio 11 poena. 

Kod Memphisa Mike Conley je ubacio 16 poena. JaMychal Green i Troy Daniels ubacili su po 12 poena. 

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.