Prva liga Republike Srpske

Rudar dočekuje Kozaru, Sloboda MG ide na noge Tekstilcu

D. Vejo

Ovog vikenda odigrat će se 19. kolo Prve lige Republike Srpske, a na rasporedu je šest utakmica.

Derbi kola biti će susret između Rudar i Kozare u Prijedoru. Zlatko Jelisavac i njegovi izabranici pokušat će da pred svojim navijačima poprave utisak nakon poraza u krajiškom derbiju minule sedmice, dok Gradiščanci puni samopouzdanja putuju na pomenuto gostovanje jer su u prošlom kolu savladali Tekstilac na svom terenu.

Vruće će biti i u Derventi, gdje Krojači dočekuju Slobodu iz Mrkonjić Grada, a u Šamcu će snage odmjeriti Borac i lider prvenstva te istoimeni tim banjalučki Borac.

Ništa manje uzbudljivo neće biti u Zvorniku gdje će koplja ukrstiti prošlogodišnji premijerligaši Drina i Slavija iz Istočnog Sarajeva, dok će se na "borilištu" u Foči sastati Sutjeska i Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići.

Janja će biti mjesto susreta domaćeg Podrinja i dobojske Sloge.

Svi mečevi su na rasporedu sutra od 15 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.