Bez nekoliko igrača žele pružiti otpor domaćinu

Selekcija Gibraltara trenirala na Bilinom polju

Dino Kurbegović

Nogometna reprezentacija Gibraltara odradila je posljednji trening uoči sutrašnje kvalifikacione utakmice protiv Bosne i Hercegovine. 

Sutra će Gibraltar na Bilinom polju biti apsolutni autsajder, ali su na press konferenciji istakli da će sutra pokušati da pruže što jači otpor domaćoj selekciji. Oni se uzdaju u svoj napredak, koji je očit iz utakmice u utakmicu, te da njihovo vrijeme tek dolazi. Kao reprezentacija koja se tek odnedavno počela takmičiti kako u reprezentativnom, tako i u klupskom nogometu, cilj je da se pruži što jači otpor protivniku, te ako su u mogućnosti da postignu jedan ili više golova.

Selektor Gibraltara je istakao da su već igrali protiv jakih selekcija protiv Portugala, Njemačke i da znaju šta ih sutra očekuje na Bilinom polju, tako da će njihovim igračima biti čast i zadovoljstvo igrati pred vatrenom publikom, za koju su čuli da je u Zenici. Na večerašnjem treningu primjetna je vesela atmosfera među stručnim štabom i igračima, te su uvjereni da će sutra pružiti dobru utakmicu, te zadovoljiti publiku, ali i svoje navijače.

Iako je Gibraltar prema FIFA ljestvici najslabija reprezentacija, ali njihov napredak i napredovanje se očekuje u narednim godinama kako kažu iz tabora naših sutrašnjih protivnika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.