Pet najplaćenijih igrača svijeta

Najplaćeniji igrač na svijetu: Ronaldo nadmašio Messija

E. Čaušević

France Football objavio je danas listu trenera i fudbalera koji su u prošloj godini zaradili pravo bogatstvo.

Što se trenera tiče na prvom mjestu je Jose Mourinho koji je zaradio skoro 25 milina funti koji je u odnosu na Pepa Guardiolu inkasirao gotovo duplo više novca. Što se tiče fudbalera i ovdje se glavna borba vodila između Ronalda i Messija.

Ipak, Portugalac je zahvaljujući velikim sponzorskim ugovorima uspio da nadmaši zvijezdu Barcelone i postane najplaćeniji fudbaler u protekloj godini. Na listi se našao samo jedan igrač koji trenutno svoj hljeb zarađuje u Kini.

5. Ezequiel Lavezzi

Lavezzi je nakon nekoliko sezona u PSG-u odlučio svoju karijeru da nastavi u Kini. Argentinac je potpisao za Hebei Fortunu, a u prošloj sezoni je zaradio 28,5 miliona eura što je drastično manje u odnosu na Cristiana Ronalda koji je prvi na ovoj listi.

4. Gareth Bale

Na listi pet najplaćenijih igrača svijeta su dva fudbalera Real Madrida, a jedan od njih je Bale. Velšanin je prošle godine zaradio 41 milion eura, ali se očekuje da ove godine bude još bolji zahvaljujući novim sponzorskim ugovorima.

3. Neymar

Brazilska zvijezda je treći najplaćeniji igrač svijeta. Neymar u Barceloni zarađuje pravo bogatstvo, ali zapravo najviše novca dolazi od strane sponzorskih ugovora. Neymar je protekle godine inkasirao 55,5 miliona eura.

2. Lionel Messi

Messi je ovaj put ostao iza leđa Cristiana Ronalda iako je proteklih godina dobro parirao Portugalcu što se tiče godišnje zarade. No, Argentinac je ove godine zaradio 76,5 miliona eura što nije bilo dovoljno da nadmaši igrača Real Madrida.

1. Cristiano Ronaldo

Portugalski fudbaler iza sebe ima godinu za pamćenje u kojoj je s Portugalom i Real Madridom postao prvak Evrope. Također, nadmašio je i Messija što se tiče zarade. Zahvaljujući ugovoru u Realu i brojnim sponzorskim ugovorima Ronaldo je prošle godine zaradio 87,5 miliona eura što je za 11 miliona eura više od igrača Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.