Bez dvojice na Čelik

Mladost protiv Čelika bez Maksimovića i Karahmeta

Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja u subotu u okviru 1. kola Lige za opstanak na svome stadionu u komšijskom i kantonalnom derbiju dočekuju zenički Čelik. 

Upravo su ova dva tima igrala utakmicu prije 10-ak dana na Bilinom polju u okviru posljednjeg kola regularnog prvenstva. Na kraju je bilo 2:2, gosti su dva puta vodili, ali su Zeničani na kraju ipak uspjeli izvući bod.
Mladost sa 26 bodova ima čistu situaciju kada je opstanak u pitanju, ali je njihov trener Husref Musemić najavio da će u svakoj utakmici do kraja prvenstva ići maksimalno angažirano kako bi osvojili što više bodova, ali i afirmisali nekoliko mlađih igrača.

U subotu će Mladost biti lišena usluga dvojice igrača, Dejan Maksimović inače strijelac drugog gola na Bilinom polju protiv Čelika je u toj utakmici dobio treći žuti karton, te neće konkurisati za utakmicu u subotu, dok je lijevi bočni Senad Karahmet povrijeđen i već duže je vrijeme van stroja.
Ostali igrači su spremni za utakmicu, koja će sigurno više značiti za goste nego za domaćine.

Bez obzira na položaj na tabeli i bodovnu razliku, očekuje se jedna dobra utakmica s dobrom ispunjenim tribinama, budući da su gostujući navijači najavili dolazak u velikome broju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.